Het bestuur van CBM bestaat uit twaalf gedreven ondernemers met hart voor onze branche. In de komende nieuwsbrieven stellen we onze bestuurders graag aan jullie voor. Deze keer: Gerard Koelewijn.
Gerard Koelewijn, eigenaar van Easypers
Easypers
“Mijn bedrijf Easypers is gespecialiseerd in industriële verlijmingen. We beplakken MDF, spaanplaat, multiplex en andere dragers met HPL, bamboe, decoflex en lood. Dan doen we voor de meubelindustrie en vaak op aangeven van de betrokken architect. De laatste jaren richten we ons nadrukkelijk op hergebruik van plaatmateriaal. Waar voorheen bij renovaties materialen als deuren gewoon werden weggegooid, zetten we nu in op een volgend leven. Easypers verwijdert met een in huis ontwikkeld systeem de oude HPL-laag van de deuren en lijmt er een nieuwe laag op zodat zo’n partij deuren weer twintig jaar mee kan. Een ontwikkeling waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Dat doet het trouwens ook van Wood Loop, een door CBM ontwikkeld initiatief dat zich inzet voor hergebruik van alle materialen, want ook de verwijderde HPL-laag verdient een tweede leven.”
Groot geworden met CBM
“Ik loop al heel wat jaren mee bij CBM. Ik heb zelfs mijn opleiding binnen een van de samenwerkingsverbanden gevolgd. Na deze opleiding heb ik bij een aantal bij CBM aangesloten bedrijven gewerkt en inmiddels ben ik dus zelf eigenaar van een toeleverend bedrijf. Dat CBM meerwaarde biedt, is voor mij volkomen duidelijk. Ook nu ik ondernemer ben: naast de dienstverlening op het gebied van onder meer personeelszaken en het recht, maak ik grif gebruik van het netwerk van de vereniging.”
Uit eigen kweek
“Waarom ik bestuurslid ben geworden? Dat was na mijn bestuurslidmaatschap bij Jong Management eigenlijk vanzelfsprekend. In het bestuur van JM -een onderdeel van CBM waar ik als jonge ondernemer veel heb geleerd- doorloop je standaard een aantal functies die je van algemeen bestuurslid tot het voorzitterschap leiden. Inmiddels zit ik in mijn tweede termijn van het bestuurslidmaatschap van het algemene bestuur en ik hoop ook een derde termijn mee te maken. Dat heeft alles te maken met mijn ambitie om onze branche volledig toekomstproef te maken. De stip op de horizon is het circulair maken van restproducten waar ook HPL onder valt. Een ontwikkeling die op aangeven van de overheid in 2030 gerealiseerd moet zijn. Daarvoor is samenwerking onmisbaar, want een individueel bedrijf kan dat niet alleen. De stappen die we samen zetten, helpt echter wel ieder bedrijf verder in dit proces.”