WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Drie subsidieregelingen voor duurzame inzetbaarheid

Goed nieuws: ook voor 2023 blijven de 3 bestaande subsidieregelingen ter stimulering van duurzame inzetbaarheid van alle medewerkers in de branche van kracht, mits je premie afdraagt aan het Sociaal Fonds Meubel.

Je kunt niet alleen voor alle gevolgde trainingen of cursussen van je medewerkers een scholingssubsidie per medewerker aanvragen (denk ook aan trainingen voor nieuwe machines), maar ook voor persoonlijke coaching of ontwikkelingstraject van een medewerker, kan -mits aan de voorwaarden wordt voldaan- een subsidie worden aangevraagd.

De uitvoering van deze 3 subsidieregelingen verloopt via Expertisecentrum Meubel (ECM).
Let op: de indientermijn over het jaar 2022 sluit vroeger dan voorgaande jaren. De deadline voor subsidies over 2022 is 31 januari 2023!    

Welke 3 subsidieregelingen zijn er?

Scholingssubsidie van maximaal € 1000,- per medewerker per jaar.
Per medewerker kun je tot een maximum van €1000,- subsidie ontvangen voor een gevolgde opleiding, training of cursus. Het maakt niet uit waar je deze cursus volgt. Hier vind je de subsidievoorwaarden. Scholingssubsidie | Expertisecentrum meubelindustrie en interieurbouw (ecm.nl)
Ook in-company trainingen voor bijvoorbeeld introductie van een nieuwe machine of softwareprogramma, VCA, heftruckcertificaat, of het behalen van aanhangwagenrijbewijs, vallen  onder deze subsidieregeling (behalve BHV).

Persoonlijk budgetregeling tot maximaal € 2.500,- per jaar.
In overleg met een Adviseur Duurzame inzetbaarheid stelt de werkgever samen met de werknemer vooraf een persoonlijk ontwikkelingsplan op. Dit ontwikkelplan wordt in goed overleg en naar behoefte bepaald. Voor het binden en boeien van medewerkers is dit een mooie subsidiemogelijkheid. Denk aan medewerkers met de behoefte aan groei binnen het bedrijf of voor loopbaanplanning. Ook kan deze subsidie ondersteunend en preventief worden ingezet door mogelijkheden te bieden voor individuele coachingtrajecten en persoonlijke ontwikkeling.

Subsidieregeling duurzame inzetbaarheid bedrijven tot maximaal € 2.500,- per jaar.
Werken aan Duurzame inzetbaarheid (DI) biedt bedrijven kansen en mogelijkheden! Denk  bijvoorbeeld aan teamontwikkeling via de DISC-methode, een onderzoek naar medewerkers tevredenheid (MTO) of de fysieke werkplekbelasting. Niet alleen de medewerkers maar zeker ook de werkgever plukt daar de vruchten van. Deze subsidieregeling vergoedt 100% van de kosten van één speciale activiteit voor duurzame inzetbaarheid met een maximum van € 2.500 per bedrijf, mits vooraf toestemming is verleend door een Adviseur Duurzame inzetbaarheid.  Elk bedrijf kan 1 aanvraag indienen per jaar.

Als je gebruik wilt maken van de subsidieregelingen en hier meer over weten of samen wilt sparren over de mogelijkheden, kun je contact opnemen met Anouk van Stipriaan of Miranda Oosdijk.

Adviseurs

Anouk van Stipriaan
Adviseur duurzame inzetbaarheid
  023 515 88 00
mail mij

Miranda Oosdijk
Adviseur duurzame inzetbaarheid
  023 515 88 00
mail mij