WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Is jouw dak geschikt voor zonnepanelen?

De onrust op de energiemarkt en de geopolitieke veranderingen maken het nu meer dan duidelijk hoe kwetsbaar én afhankelijk we eigenlijk zijn. Investeren in eigen energievoorziening door het plaatsen van zonnepanelen op je eigen bedrijfsdak is populair en de meeste projecten kunnen nu ook al vaak zonder subsidie (SDE+) uitgevoerd worden.

CBM helpt haar leden al vanaf begin 2019 heel actief met het ontwikkelen van zonneprojecten. Zo hebben wij ook dit jaar weer een aantal mooie successen geboekt, zoals bij de Pelser Groep in Den Bosch.


Geplaatste zonnepanelen bij Pelser Groep

Dakcheck & checklist
Uit de gratis dakcheck-scan van CBM blijkt welk deel van het dak geschikt is voor het opwekken van zonne-energie. Deze check kun je aanvragen door een mail te sturen naar Dirk van Deursen. Kijk ook even op onze checklist wat er allemaal bij komt kijken om een succesvol project te realiseren.

 

 Bron: Zonatlas data voor Koninklijk CBM (BAG-ID, TNO-EPS 2022)

Quickscan
Als je dak geschikt is voor zonnepanelen kun je vervolgens een gratis QuickScan van Lens, onze partner in zon, aanvragen. De scan laat zien hoeveel panelen er op het dak passen, tegen welke investering en wat dit oplevert. De volgende stap in het proces is een schouw bij het betreffende bedrijf waarna de projectontwikkeling kan beginnen.  
Hierbij wordt gekeken naar de kwaliteit van het dak, het materiaal (t.b.v. verzekering) en de draagkracht. Dit zijn zaken die een drempel kunnen vormen, zowel voor het plaatsen van panelen als het terugleveren van energie.
Tenslotte wordt er gekeken naar verbruik en kan een advies worden uitgebracht voor de meest rendabele en toekomstbestendige oplossing.

Lees meer op cbm-energie.nl/zonnepanelen.

Adviseurs

Dirk van Deursen
Adviseur innovatie
  023 515 88 00
mail mij