WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Jong Management geniet van vol programma in Rimini

Donderdag 22 september startte de studiereis van Jong Management. Het was nog lang onduidelijk hoe laat en of we wel zouden vertrekken, maar uiteindelijk verliepen de incheck en security vlot. Rond de middag kwamen we met de groep van 51 mannen en vrouwen aan op het vliegveld van Bologna en daar stond de bus naar ons eerste bedrijfsbezoek al te wachten.
Bij ALT Group in Faenza kregen we een rondleiding door de machinale. Helaas wilden ze niet alles prijs geven van het productieproces van de banken en bedden.
Nadat we stroopwafels hadden uitgedeeld aan onze gastheren en dame vertrokken we naar ons hotel in Rimini, met uitzicht op zee. Rond 20 uur werden we verwacht in restaurant Club Nautico dat  een stuk verderop gelegen was aan de boulevard. Na een lekker en uitgebreid diner werd de avond afgesloten met een bezoek aan The Irish Pub waar nog tot laat werd nagepraat over de eerste dag.

Na het ontbijt vertrokken we naar de eerste locatie van de SCM Group,SCM Components, waar de metalen onderdelen van de machines van de SCM Group worden gemaakt. Halverwege de ochtend verplaatsten we ons voor een rondleiding naar de SCM fabriek waar onder andere opdeelzagen, breedbandmachines en persen worden gemaakt.
De lunch was in restaurant Casa Zanni. In de middag waren wij welkom op het hoofdkantoor van SCM waar we na een bedrijfspresentatie een rondleiding kregen in de showroom en in de fabriek waar de CNC-machines worden gemaakt. Het bezoek aan het geautomatiseerde magazijn was een mooie afsluiter.
’s Avonds kregen wij een heerlijk en uitgebreid diner in restaurant La Sangiovesa. Via de oude binnenstad reden we terug naar het hotel. Wie dat wilde, kon in de binnenstad uitstappen voor een avondje kroeg. Met zo’n 37 man ‘bezetten’ we een café en al snel klonk er Nederlandstalige muziek uit de speakers. De terugweg naar het hotel ging te voet of (heel handig) met de elektrische step.

Zaterdagochtend was de puzzeltocht. Rond 9 uur startte Niels met de uitleg maar niet iedereen was al bij het ontbijt gesignaleerd. Dit werd snel opgelost met behulp van de receptie en de telefoon. De tocht was uitgezet in de oude binnenstad en iedereen vulde de tocht anders in; wandelend, steppend… of zittend op het terras. Tijdens de lunch was de prijsuitreiking en SCM had voor mooie medailles en bekers gezorgd. Daarna snel de bus in om het vliegtuig te halen. We waren keurig op tijd op het vliegveld want we hadden een vertraging van 40 minuten. Weer meer tijd om te netwerken. Begin van de avond vlogen we terug naar Nederland. We kijken terug op een geslaagde studiereis en onze dank gaat uit naar de SCM Group voor de goede zorgen!

Bekijk het hele fotoalbum van de Jong Management studiereis.

Adviseurs

Monique van Niekerk
Accountmanager
  023 515 88 00
mail mij