WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Lobby voor duidelijkheid Tegemoetkoming Energiekosten (TEK)

Naast huishoudens zijn ook bedrijven van klein tot groot hard geraakt door de sterk gestegen energiekosten. Het kabinet heeft zijn inventarisatie afgerond naar opties voor gerichte steun aan mkb-ondernemingen, die niet ontkomen aan een hoog verbruik. Voor deze zogenoemde energie-intensieve mkb’ers komt de Tegemoetkoming Energiekosten-regeling (TEK). Ook komt er een overbruggingsregeling.

De TEK wordt in het tweede kwartaal van 2023 opengesteld. De ondernemingsorganisaties begrijpen op zich dat de uitwerking van zo’n regeling tijd vergt, maar dit is voor ondernemers nog wel erg ver weg. Ook is nog niet duidelijk welke groepen op ondersteuning kunnen gaan rekenen. 

Koninklijke CBM lobbyt samen met collega branches en de ondernemerskoepels VNO-NCW / MKB Nederland voor tegemoetkoming in de gestegen energiekosten. De TEK wordt in het tweede kwartaal van 2023 opengesteld. De ondernemingsorganisaties begrijpen op zich dat de uitwerking van zo’n regeling tijd vergt, maar dit is voor ondernemers nog wel erg ver weg. Ook is nog niet duidelijk welke groepen op ondersteuning kunnen gaan rekenen. De overheid moet haast maken met de regeling. In de landen om ons heen zijn ze al veel verder met de ondersteuning van de energie intensieve energie, waar de meubelindustrie en interieurbouw ook onder vallen.

Lees meer op vno-ncw.nl en op rijksoverheid.nl.

Adviseurs

Kees Hoogendijk
Innovatie & buitenland (directeur)
  023 515 88 00
mail mij