WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Nieuws van leden en relaties

Busschers Interieur Stoffering herstoffeert en renoveert Tuschinski, officieel de mooiste bioscoop ter wereld
In 2001 en 2002 heeft Busschers Interieur stoffering BV (toen nog Busschers Project Meubelstoffering BV) opdracht gekregen voor de volledige restauratie van alle meubelen van Tuschinski m.u.v. de zaalstoelen. Dat betrof honderden fauteuils, banken, loungestoelen, bijzetstoelen, tafeltjes, 180 bioscoopstoelen uit 1921 en de goud gestoffeerde iconische koof en theatergordijn van de grote zaal.
De bioscoopstoelen waren natuurlijk niet meer te gebruiken anno 2002 vanwege regelgeving en zichtlijnen van deze tijd, maar moesten wel een plek terugkrijgen in de grote zaal, om het authentieke karakter van destijds te tonen en te behouden. Het was en is de grootste klus die Busschers ooit heeft gekregen,en zeker het mooiste en meest bijzondere stofferingsproject.

Al het meubilair heeft ruim een jaar bij Busschers in Hengelo gestaan. Busschers heeft in het oude meubilair restanten mohair (zware kwaliteit wollen velours) terug gevonden. Uit archiefbeelden (zwart wit!) bleek dat dit de originele mohair bekleding is uit 1921, destijds geweven door De Hengelose Trijp. Deze weverij bestond niet meer, maar de oprichter van Busschers, Jan Busschers, wist dat de weefgetouwen en wijze van produceren behouden zijn gebleven. Zo is in 2002 ruim 1.500 meter ‘nieuwe trijp uit 1921’ geweven.

Het door Busschers geherstoffeerde en gerenoveerde meubilair heeft het ruim 15 jaar volgehouden en aan menig royal en celebrity plaats geboden. Het meubilair is simpelweg onvervangbaar en de afgelopen 2 jaar zijn stapsgewijs banken en fauteuils opnieuw gestoffeerd om in oktober van dit jaar bij het 100-jarig jubileum van Tuschinski weer acte de présence te geven.

Busschers Interieur Stoffering BV heeft een fraaie bijdrage mogen leveren (en zijn daar terecht trots op!) aan de, door het Britste magazine Time-Out uitgeroepen tot, mooiste bioscoop ter wereld. Er ligt in Hengelo nog een paar honderd meter ‘Tuschinski velours’ op voorraad, om ook de komende jaren het meubilair in volle glorie te houden. 
Zie ook: Pathé Tuschinski uitgeroepen tot mooiste bioscoop ter wereld


Pathé Tuschinski, gestoffeerd door Busschers Interieur Stoffering

Ostermann heeft het assortiment van meubelgrepen opnieuw uitgebreid
Bij Ostermann heeft men nu nog meer keuze in meubelgrepen. Opnieuw is het assortiment uitgebreid met talrijke nieuwe artikelen. In aanvulling op de circa 40 nieuwe greep- en knopmodellen zijn er bovendien Hewi artikelen met een trendy mat oppervlak direct uit voorraad leverbaar. Lees meer


Naast de grepen en meubelknoppen is er ook nieuw beslag voor de garderobe verkrijgbaar. Dit is mantelhaak ‘Ute’

Technical Matt van Finsa: plaat met hoge krasvastheid en hittebestendigheid voor in de keuken
De Technical Matt van Finsa is een ultra matte decoratieve plaat met een fluweelzachte touch. Door de speciale uithardingstechniek heeft de toplaag uitstekende eigenschappen. Zo is deze antibacterieel, bestand tegen krassen en vingerafdrukken, geschikt voor contact met voedsel en uitermate geschikt voor horizontaal gebruik. Lees meer


Technical Matt

Adviseurs

Loesje Overbeke
Communicatie
  0235158841
mail mij