WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Pensioen verduidelijkt tijdens waardevolle Kennissessie

Op dinsdag 11 oktober vond de Kennissessie Pensioen plaats met presentaties van Ellen Bijnsdorp (Pensioenfonds meubel) en toelichting van Kees Zwetsloot en Dick Roodenrijs (CBM) over regelingen in onze cao, 58+ regeling, RVU en toekomstige ontwikkelingen op het gebied van pensioen.

Pensioen is een belangrijk onderwerp dat door veel mensen ingewikkeld wordt gevonden of een ‘ver van mijn bed show’. Terwijl het een waardevolle arbeidsvoorwaarde is voor werknemers in de branche. Als onderdeel van het arbeidsvoorwaardenpakket kan het helpen om medewerkers aan te trekken op de krappe arbeidsmarkt of om medewerkers te binden en boeien. Daarnaast zijn er ook ruim vóór de pensioenleeftijd life-events die impact kunnen hebben op je pensioen en keuzes die werknemers kunnen of moeten maken.

58+ regeling
In de cao Meubelindustrie en Interieurbouw is een 58+ regeling opgenomen die als doelstelling heeft oudere werknemers in staat te stellen vitaal de eindstreep te halen: door een dag minder te werken met inzet van verlofdagen, maar wel met behoud van volledige pensioenopbouw. Deze regeling roept soms vragen op bijvoorbeeld over de toepassing ervan.
Kees Zwetsloot heeft hier toelichting op gegeven en vragen beantwoord. Voor de uitvoering van de regeling heeft hij een kalender en een rekenmodule ontwikkeld. Deze zijn te vinden op cbm.nl/cao/pensioen. De kalender is alweer geactualiseerd voor 2023. De rekentool wordt aangepast zodra de parameters bekend zijn.

Nieuwe pensioenstelsel
Ter afsluiting van de bijeenkomst heeft Dick Roodenrijs een vooruitblik gegeven op toekomstige ontwikkelingen op het gebied van de pensioenregeling. Deze ontwikkelingen liggen nog niet vast maar er is een indruk gegeven van de toekomstige regeling en de wijzigingen die ons te wachten staan.

Het was een waardevolle bijeenkomst waarbij de aanwezigen ook volop met elkaar van gedachten konden wisselen.

Kennissessie op locatie
Het event was nu gericht op werkgevers, maar Ellen Bijnsdorp geeft ook regelmatig presentaties in-company voor werknemers. Mocht je hier interesse in hebben, of heb je andere vragen rondom het onderwerp,  neem dan gerust contact op met één van onze adviseurs duurzame inzetbaarheid: Anouk van Stipriaan en Miranda Oosdijk.

De presentatie van deze dag is hier te downloaden.


Ellen Bijnsdorp (Pensioenfonds meubel) aan het woord

Adviseurs

Anouk van Stipriaan
Adviseur duurzame inzetbaarheid
  023 515 88 00
mail mij

Miranda Oosdijk
Adviseur duurzame inzetbaarheid
  023 515 88 00
mail mij

Kees Zwetsloot
Financiën, pensioen & voordeelregelingen (adjunct-directeur)
  023 515 88 00
mail mij

Dick Roodenrijs
Juridische zaken, pensioen en arbeidsvoorwaarden.
  023 515 88 00
mail mij