WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Sena-licenties en Raap-toeslag

De deelnemers aan de collectieve CBM-regelingen met BumaStemra en Sena ontvangen binnenkort de facturen voor de licenties over 2022.

Zoals eerder vermeld in onze nieuwsbrief van 17 juni 2021 en in onze e-mail van eind vorig jaar, is er bovenop de Sena-tarieven in 2021, op basis van een Europese uitspraak, een Raap-toeslag opgelegd van 12,5%.
CBM heeft deze toeslag eenmalig voor de deelnemende leden voor zijn rekening genomen. Ook in 2022 wordt deze Raap-toeslag in rekening gebracht en wel ter hoogte van 26,6% over het basistarief van Sena. Om de licentiehouders tegemoet te komen berekent Sena niet alleen een (betalings-)korting over de eigen basistarieven maar ook over de Raap-toeslag. Uiteraard wordt dit ook toegepast op de CBM-collectieve tarieven. Dit is de reden dat het totaalbedrag van de Sena-licenties hoger uitvalt dan in de afgelopen jaren.  

Indien je vanaf 1 januari 2023 niet meer wenst deel te nemen aan de collectieve regelingen omdat je besloten hebt geen muziek meer ten gehore te brengen, dan vernemen wij dit graag uiterlijk 1 oktober van dit jaar via info@cbm.nl. In dat geval kunnen wij je voor 2023 afmelden in de portal van het Servicecentrum.
Bij vragen over de Sena-licenties en Raap-toeslag kun je contact opnemen met Kees Zwetsloot.

Adviseurs

Kees Zwetsloot
Financiën, pensioen & voordeelregelingen (adjunct-directeur)
  023 515 88 00
mail mij